Atlas ryb - písmeno P

Vyhledávání  Nejoblíbenější  Čeledi  Úvod  A  B  C  D  F  G  H  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  Z  
Řazeno dle českých názvů, změnit řazení na: latinsky

Parmička černoskvrnná
- Puntius filamentosus

Seznam    |<   <<   >>   >|  
Parmička černoskvrnná
Foto: © Kadro
Základní údaje: (id 217)
Jižní a východní Asie
Oblast
Indie
Místo rozšíření
15 cm
Maximální dosahovaná velikost
od 20 do 24 °C
Teplota vhodná pro chov
všežravá
Potrava
od 6.5 do 8.5
Doporučený rozsah PH
od 2 do 15 °N (dH)
Doporučený rozsah celkové tvrdosti vody
klidná
Temperament
Nezadána
Průměrná cena
0
Počet návštěvníků u nichž je rybička oblíbena
Bližší popis:

Parmička černoskvrnná je klidná ryba, kterou je vhodné chovat ve společenské nádrži. Tato rybka plave v celém prostoru akvária a je stále v pohybu (je nutné ji poskytnout velký prostor na plavání). Pokud chcete osázet nádrž nějakým rostlinstvem, tak by to měly být rostliny s hlubokými kořeny nebo v květináčcích. Dno akvária je vhodné vysypat menšími kamínky, pro snadné odkalování. Tato parmička sní jakoukoliv potravu a velmi velké množství, z toho důvodu je potřeba často čistit akvárium. Sameček je větší než samička a je celkově kulatější. Také má vyšší hřbetní ploutev, zakončenou dvěmi vlajícími přerostlými paprsky které nejsou na konci spojené blankou. Při rozmnožování musíme chovný pár odlovit do samostatné nádržky, která musí být vybavena třecím roštem. Parmičky jsou tak žravé, že okamžitě jikry požírají. Samička může naklást kolem tříset jiker, které se vylíhnou do dvou dnů. Jakmile se rozplavou, tak začnou ihned přijímat poměrně velké množství potravy.
Autor textu: Marcela Minaříková (alias Marcela)
Další obrázky:
Parmička černoskvrnná
foto: © Sutchi
Komentáře, postřehy a fotografie návštěvníků:
Kadro  (id: 1338 ) 10.1.2008 8:04
rybka na spodním obrázku je P.mahecola ne P.filamentosus
Nové komentáře mohou do atlasu ryb přidávat jen přihlášení uživatelé
Seznam    |<   <<   >>   >|  
Vyhledávání  Nejoblíbenější  Čeledi  Úvod  A  B  C  D  F  G  H  J  K  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  Z